torstai 1. maaliskuuta 2012

Flunssaa ja pohdintoja

Molempien töissä on ollut paineita: muutoksia ja tiukkoja projektideadlineja. Torstai ja perjantai on silti väännetty puoliväkisin töistä vapaaksi ja tämä päivä aloitettiinkin mukavan kevyesti rautakaupan maaliosastolta. Talolla se, ettei vanhojen takkojen kohdalta löytynytkään tukea takan painolle tai mitään tulenkestävää alustaa ja lattioiden uusiminen, kun jokaisen huoneen lattia on valmiiksi eri korkeudella, sekä lattialämmityksen toteutus ovat aiheuttaneet päänvaivaa kaikille.

Lattian ongelmat
Lattialämmityksen ongelmana on, ettei meistä kenelläkään ole kokemusta lattialämmityksen tekemisestä muutoin, kuin kipsilevypohjalle. Kipsilevy kuitenkin nostaisi tuota lattiaa kohtuuttomasti, ja oltaisiin ongelmissa ovien jne. kanssa. Toisaalta taas lisäpurkaminen tarkoittaisi todennäköisesti parin viikon työtä: alimman lattian alta kun löytyy paljon puruja ja kaikkea muuta jännää + joka lattiassa on vähän eri jutut alla, eli se saman tason löytäminen todennäköisesti vaikeutuisi entisestään. Sen lisäksi, että eri huoneiden lattiat ovat muutamia senttejä eri korkeuksilla, myös suoristusta ja oikaisua tarvitaan aika paljon, ainakin olohuoneeseen.

Tämä lattialämmitysidea on varmasti lähtökohtaisesti järkevin lämmitysmuoto meille, ja kattolämmityksen varaan kun ei uskalla laskea, niin jotain on tietenkin tehtävä. Täytyy kuitenkin sanoa, että tämän kokoinen lisätyö (lattioiden purku, rakennus, lattialämmitys ja siihen suunnitelman keksiminen yhtäkkiä) näin kesken tiukan remonttiaikataulun ei ole paras mahdollinen juttu. Sillä kuitenkin mennään, mitä eteen tulee, eihän sitä muutakaan voi. Todennäköisesti takka jää tämän asian ja siihen tulleiden lisämutkien takia tekemättä tältä erää ja siirtyy myöhemmäksi.

Korjailu
Tällä viikolla on kuitenkin ensimmäisen purkuviikon jälkeen päästy jo rakentamaankin. Sähkövetoja on aloiteltu: uusia valokatkaisimia on riveittäin, ilmanvaihtokoneen sijainti ja siihen tulevat putkivetojen paikat on päätetty ja makuuhuoneen katon maalausprojekti on aloitettu pesemällä katto.

Makuuhuone ja keittiö
Etsimme alkuviikosta töiden jälkeen sopivia lattia- ja kattopinnoitteita. Vastaan tuli meidän makuuhuoneen tapetti. Se on siis myös ostettu ja odottaa sitä aikaa, kun päästään niin pitkälle. Makuuhuone on muutenkin se huone, joka varmuudella saadaan valmiiksi ennen muuttoa. Keittiön on ollut alusta asti tarkoitus jäädä seuraavaan remontointivaiheeseen. Saa kuitenkin nähdä kuinka hurjaan kuntoon se tämän kaiken jälkeen lopulta jää. Onpahan ainakin motivaatiot remontin jatkamiseen sitten kohdallaan.

Sairastumisia
Tänään piti tulla urakoitsijan katsomaan tuota epäonnista olohuoneen lattiaamme ja kertomaan sille jonkin hinta- ja aikatauluarvion, jos ottaisimme siihen apuja. Ihmettelimme kun ei tunteihin mitään kuulunut eikä hän vastannut puhelimeenkaan. Iltapäivästä tuli kuitenkin soitto, että urakoitsija oli sairastunut ja virui korkean kuumeen kourissa. Kiva, että ilmoitteli, olin jo hiukkasen luopunut toivosta. Sähkärin oli myös tarkoitus tulla käymään perjantaina, mutta hän onkin flunssassa, joten saa nähdä mikä on olo huomenna ja pääseekö käymään. Lisäksi meillä on molemmilla ollut päänsärkyä ja muilla tuolla käyneillä jonkinlaista köhää ja väsymystä, joten saa nähdä.

Takkamestari
Takan sijoitusta ja tilannetta on nyt tulossa katsomaan Tulikiven uunimestari. Pistimme muutama päivä sitten viestiä weblomakkeella, ja tänäiltana jo tuli soitto. Loistavaa jos saamme tuohon näkemyksiä. Minähän haluaisin tuonne oikeasti Tulikiven Kermansaven takkaleivinuunin oikeassa sivussa olevalla luukulla.  Käytännössä kuitenkin olemme jo aiemmin arvelleet tuon takan olevan sekä liian painava, että sen lämmitystehon liiankin kova kuitenkin suhteellisen pieneen taloomme. Saa nyt nähdä mitä uunimestari sanoo tilanteesta ylipäätään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti