sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Viikot 2 ja 3

Viikko 2
Ensimmäisen viikon purkuja jatkettiin toisella viikolla tapetinpoistoin ja suunnitelmia tarkentaen. Makuuhuone näyttää poistetuin tapetein ja maalatun katon ansiosta jo ihan erilaiselta. Myös sähköt ja verkkopiuhat on vedetty ja ilmanvaihdon paikat on suunniteltu toisen ja kolmannen viikon aikana. Sähköistä on vielä keskusten kytkemiset jäljellä ja tietenkin seinien viimeistelyjen jälkeen päällirasiat ja kytkimet.


Siivousta: Keittiön hana veti todella huonosti, ja kun se lopulta avattiin, niin siellä oli noin metrin matkalta vanuttunutta orgaanista mömmöä. Noh, nyt putsattuna toimii hienosti. Pitää kaadella sinne ja muihinkin viemäreihin vielä putkimiestä lähiaikoina putsailemaan sitten viimeisetkin.

Pikkuvikoja: Lähes jokainen hana tuolla talossa vuotaa. Lisäksi myös vessanpönttö tiputtaa näemmä vettä koko ajan. Etuovessa kahva lompsotti alhaalla, eikä siitä päässyt ulos kuin avaimella. Isä tuli ja korjasi lukot sekä sinne että muuallekin. Myös useampi ovenkahva on korjattu ja lisätty. Ovet alkavat olla jo suhteellisen normaaleja tuolla. Sisäovissa on vielä joitain kummallisuuksia. Ikkunat ovat myös kinnanneet kovasti, ja niistä suurin osa on korjailtu.

Katon villarakenteet (ja niiden välissä olevat koolaukset siis) on nyt vahvistettu kymmenillä kulmaraudoilla, eli sen pystymistä ja toimivuutta ei tarvitse enää epäillä. Myös seinärakenteet on vahvistettu niiltä osin, mistä jotain purettiin. Eli purettujen seinien päädyt siistittiin ja laudoin ja nauloin. Lisäksi kolmannen viikon lauantaina iskettiin seinät kasaan, eli nyt on seinissä myös levyt. 

Viikko 3
Takka: Ensin takan tilanne näytti siltä, että sellaista emme saa ennen kuin alakerta on remontoitu kokonaan. Nyt kuitenkin näyttää paljon paremmalta: purulattian alta löytyikin paikka takalle. Jee. Toki tuo vaatii silti vielä työtä, mutta tämä tarkoittaa, ettei tarvitse odottaa kovin monen remontin yli ennen kuin takan voi tuoda sisälle. Emme myöskään joudu viettämään ensi talvea ilman takkaa: sähkölämmitteisessä asunnossa erittäin hyvä juttu.

Lattia on tosiaan muodostunut tässä projektissa isoimmaksi ongelmaksi. Osittain siksi, että kattolämmitys ei tule kestämään enää kauaa, ja osittain siksi että lattia oli lähtökohtaisesti hiukan huonommassa kunnossa kuin luulimme, ja päällimmäisen lattian alla olevat kerrokset eivät olleet suoria.

Seinät: eilen oli oikein superpäivä ja lopputuloksena siistit ja ihanat uudet levyseinät! Mieletön kiitos koko tiimille. Alla siistit villat, välissä pe-muovi kosteussulkuteipein ja päällä tarkasti mitatut levyt, todella siistein ja pienin saumoin. Syvälle hakatut, siistit naulat ja millilleen sopivat sähkörasiat.  Sunnuntaina vielä kittasin seinien minirakoja ja naulanreikiä sekä hakkasimme koristetiiliseinän uloketta irti.

Nyt tuntuu ettei jaksa kirjoitella enempää. Paljon on kuitenkin saatu aikaan ja tilanne näytää kokonaisuudessaan hyvältä, vaikka paljon hommaa vielä onkin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti