torstai 15. maaliskuuta 2012

Töitä riittää

nauloja ja säleitä riitti siivottavaksi.
Meidän remonttilomaviikko alkaa olla ohi. Itseasiassa minun osaltani onkin, sillä huomenna pitää mennä taas töihin. Toisaalta, ensi viikolla voi ottaa sitten muutaman päivän vapaaksi ja tehdä asioita talolla eteenpäin. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan nyt pitäisi olla jo pintoja tehty pitkästi ja melkein valmista. Käytännössä tilanne on kuitenkin mutkistumisiin nähden ihan hyvällä mallilla.



Lattia
Lattiahan teetti tosiaan huomattavasti alkuperäistä suunnitelmaa
enemmän töitä. Saimme onneksi hyvän urakoitsijan (kirvesmies)
Todella tiiviit purut
tekemään lattiaa kanssamme. Maanantaista keskiviikkoon olimme siis lattian pauloissa. Tänään olemme tilanneet kattopaneelit ja lattian laminaatin sekä ilmanvaihtokoneen. Lattiasta piti kylläkin tulla puinen, mutta kun hiominen ei riittänyt ja sopivan sävyistä parkettia tai lautaa ei löytynyt valmiina, niin nyt mennään näillä.


Lattianteko oli kyllä hurja urakka, mutta toisaalta purumeren jälkeen oli todella upea tunne kävellä kestävän tukevalla ja heilumattomalla lattialla. Lattian avauksen ansiosta on nyt myös tutkittu mitä siellä alla tarkalleen ottaen on. Lisäksi tiedämme nyt
ainakin ihan tarkkaan, että tuo välipohjarakenne on tosi hyvässä
Seinänvierustat villoitettii
kunnossa. Siellä olleet purut olivat rutikuivia (se on hyvä asia;) ja
tosi tiiviisti paikallaan. Purut olivat jopa niin tiiviisti, että niitä oli aika työlästä kaivella pois seinänvierustoilta, kun haluttiin varmuudeksi laittaa seinänvierustat kivivillalla, jotta ei ainakaan pääse kylmä sisälle sieltä.


Seinät
Olohuoneen ja ruokailutilan seinissä on sekä vanhaa että uutta lastulevyä. Vanhojen levyseinien saumat ovat todella leveät ja oikea riesa sen osalta, että miten ne saa kitattua maalausta varten siisteiksi. Tänään ollaan kokeiltu paria erilaista saumateippiä
Kitattu seinä odottelee pohjamaalia
niihin, ja huomenna voi sitten tutkailla miltä saumat näyttävät. Uusien levyjen osaltahan saumat ovatkin tosi siistit ja pienet, joten niissä ei ole mitään ongelmaa. Olohuoneen seinistä yksi on nyt pohjamaalausta varten valmiiksi kitattu ja hiottu. Muiden tilannetta pitää ihmetellä lisää huomisiltana.



Ilmanvaihto saadaan mahdollisesti tämän viikonlopun aikana etenemään, samoin pari seinissä olevaa jännää kohtaa saadaan ehkä siistittyä ja kuntoon, pitää katsoa. Meille on tulossa remonttiapua taas pe-la, joten todennäköisesti asiat etenevät
Vanhan tiiliseinän ulokerivi siivottiin pois.
edelleen vauhdilla. Katon tilasimme tuolta lattian kanssa työskennelleeltä urakoitsijalta, joka tulee sitten ensi viikolla laittelemaan paneeleita kattoon. Toivottavasti päästään pian myös maalaamaan ja tapetoimaan, jotta olisi suhteellisen valmista pintaa ennen kuin tarvii muuttaa kahden viikon päästä. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti